Logotyp

Logotyp

På Qase förstår vi vikten av en stark logotyp. Vi samarbetar nära med våra beställare för att fånga essensen av just deras varumärke och överföra det till en visuell identitet. Genom att förstå er verksamhet säkerställer vi att varje logotyp är unik, minnesvärd och speglar företagets värden. Vi strävar efter att skapa logotyper som blir varaktiga symboler för det ni står för.

Ert narrativ i en symbol

”Enklare” logotyper är mer effektiva. De är omedelbart igenkännbara på ett sätt som mer komplicerade designer inte är. Tänk på hur många logotyper du stöter på under en vanlig dag. Du ser övervägande majoriteten av dem i all hast i mataffären, på vägen eller i ditt sociala medier-flöde. Ju mindre information det är i en logotyp, desto större är chansen att din hjärna kan behandla och minnas den.

Att skapa ”enkelhet” i logodesign kan vara utmanande. Det är inte svårt att genomföra, det komplexa är att hitta fram till idén i researchen. Detta eftersom en logotyp ska förmedla varumärkets vision, uppdrag och värderingar och samtidigt sammanföra allt detta i en unik, tidlös och ”enkel” design. Det är det som gör att en logotyp utan massor av komplexa designelement är svår att uppnå.

Varumärkesigenkänning

Varumärkesigenkänning

Logotypen fungerar som en visuell representation av ditt varumärke och gör det lättare för kunder att känna igen och komma ihåg dig.

Differentiering

Differentiering

En unik logotyp hjälper ditt företag att sticka ut från konkurrenterna och skapa en unik identitet på marknaden.

Logotyp

Ditt varumärkes starkaste budbärare

Igenkänning

En bra logotyp är “enkel” och distinkt, vilket ökar chanserna för snabb igenkänning.

Anpassad

Den är anpassad till varumärket och speglar varumärkets personlighet och värden.

Skalbar

Logotypen fungerar i olika storlekar och sammanhang för konsekvent varumärkesrepresentation.