Lindvalls Kaffe

Sedan 1891 har det familjeägda rosteriet Lindvalls Kaffe skapat några av Sveriges godaste kaffesorter. I snart fem generationer har kunskap, hantverk och kärleken till kaffe överförts. Qase samarbete med Lindvalls Kaffe startade under andra halvan av 2023 och vi har fått äran att aktivera flera av våra tjänster.

Sociala medierDesignFilmproduktionReklambilder & FotoWebbutveckling

En röd tråd i all design

När vi inledde vår dialog med Lindvalls Kaffe var de mitt i processen att förnya designen på sina kaffeförpackningar. Tillsammans insåg vi att timingen var perfekt för en omfattande uppdatering av deras varumärke. En ny grafisk profil med inspiration från förpackningarna togs fram, och med denna som grund skapades nytt bild- och filmmaterial, mallar för sociala medier och hemsida. Målet var att väva samman en röd tråd genom all typ av exponering, från förpackningar och sociala medier till hemsida och bild- och filmmaterial. Det här ramverket underlättar och effektiviserar processen för framtagande av nytt designmaterial, vilket möjliggör maximal effekt i samarbetet med oss som helhetsleverantör.

Filmmaterial med stunden i centrum

Vi utvecklade två reklamfilmer för att belysa kaffet som en möjliggörare och den stund som kaffe skapar – en stund för avkoppling tillsammans med andra och en paus som källa för inspiration. För att stärka kopplingen till Uppsala, där Lindvalls Kaffe har sina rötter, valde vi att i en av filmerna lyfta fram en konstnär känd för sina verk som avbildar staden. I den andra filmen riktade vi fokus mot studenter, vilket anspelar på det faktum att Uppsala är en känd studentstad.

Filmmaterial med stunden i centrum

93 854 st

Interaktioner med annonser och företagsprofiler på Facebook och Instagram

+ 612,82 %

Procentuell ökning av hemsidesbesökare

+ 854,05 %

Konverteringar via kontaktvägar på hemsidan

+ 36,64 %

Ökad engagemangstid per session

Siffrorna avser resultat från att vi övertog ansvaret i augusti 2023, fram till mars 2024.

En känsla av nytt

Designarbete inleddes med en workshop, för att skapa optimala förutsättningar att generera idéer som återspeglar Lindvalls Kaffes värderingar. I samarbete var det avgörande att inte skapa något helt nytt, utan att ta tillvara på det som fungerar och uppdatera utvalda element för att förmedla en känsla av nytt. Vi skapade med andra ord ett utrymme för ökad kreativ frihet inom det som andra känner igen och förknippar Lindvalls Kaffe med. Detta gjorde det möjligt för oss att bevara det värde som varumärket har byggt upp över lång tid.

”Qase är en samarbetspartner som gör marknadsföring enkelt. Med hjälp inom flera olika områden ger de oss trygghet för helheten, och det är bekvämt att ha en enda leverantör som samordnar och catrar till våra behov.”

Niklas Lindvall Fjärde generationens kafferostare, Lindvalls Kaffe

Mallar till sociala medier

Mallar för sociala medier

Med förpackningsdesign och grafisk profil som grund skapade vi mallar för sociala medier-material. Oavsett var du stöter på Lindvalls Kaffe och i vilken form det än är, bör varumärket andas samma stil och känsla.

Produktbilder

Produktbilder

En del av allt film- och fotomaterial var produktbilder där förpackningarna och tillhörande rekvisita, som symboliserade smakerna, var i fokus. Alla förpackningar fotograferades i vår studio.

Konstnären
Lindvalls mellan eko studio
Lindvalls kaffe hemsida
Film stunden i centrum
Lindvalls tricolore studio
Lindvalls kaffe paket

Relationer är allt för oss på Qase, så varför inte starta en nu? Låt oss hjälpa dig med marknadsarbetet.