Plåtgrossisten

Vi inledde vårt samarbete med Plåtgrossisten under 2021 då vi fick förtroendet att hantera deras SEM. Vi har arbetat med Google som den primära plattformen, men även Bing då vi ser att det finns en relevant målgrupp där.

SEM

Bakgrund

Genom informationsdelning och bra samarbete har vi tillsammans växt Plåtgrossistens affär trots en turbulent omvärld. Branschen som helhet har gått i vågor och när omvärlden förändrades i form av både pandemi och krig följde branschen efter. Plåtpriserna ökade markant vilket skapade en av alla de utmaningar vi gått igenom tillsammans.

Sökmotor­marknadsföring

Tillsammans benade vi ut Plåtgrossistens målsättning och vad som är viktigt för deras verksamhet och affär. Utefter det sattes en strategi för att möta dessa mål. Ett antal konverteringsåtgärder valdes ut som primära för verksamheten och sedan dess har vi arbetat för att öka antalet konverteringar för just dessa. Genom att säkerställa att relevanta KPI:er mäts skapas en relevant annonsering riktad mot Plåtgrossistens mål.

Plåtgrossisten

+ 219,93 %

Procentuell ökning av ROAS

+ 287,20 %

Procentuell ökning i konverterings­värde

+ 339,65 %

Procentuell ökning av konverterings­värdet exklusive brandade sökningar

+ 268,26 %

Procentuell ökning av ROAS exklusive brandade sökningar

Siffrorna avser perioden från att vi tog över annonseringen april 2021, i jämförelse med föregående period.

Samarbete

Vi har under hela samarbetet arbetat för att få ut så mycket som möjligt av varje spenderad krona där vi haft en löpande dialog baserat på den data vi samlat in, men även kopplat till insikter från den dagliga verksamheten, om vilken trafikinvestering som blir mest lönsam. Här har det varit a och o med flexibilitet och snabba svarstider från båda parter. Bra informationsflöde gällande branschen ger förutsättningar för att hela tiden ha relevant annonsering som ger resultat.

”Vi är mer än nöjda och rekommenderar varmt deras professionella och engagerade team. Vi rekommenderar Qase för alla som letar efter en pålitlig partner inom marknadsföring. Vi fortsätter vårt samarbete ytterligare ett år!”

Jesper Norling Delägare, Plåtgrossisten

TrafikinvesteringProcentuell ökning

KPI ökning

+ 21,06 %

Trafikinvesteringen ger hög avkastning

Sedan vi tog över kontot har trafikinvesteringen ökat med 21,06 %. Detta i jämförelse mot den procentuella ökningen i antal köp (+154,1 %) och konverteringsvärde (+287,20 %). Man kan helt enkelt säga att en liten ökning i trafikinvestering genererat ett otroligt resultat tillbaka.

Antal köpProcentuell ökning

KPI ökning

+ 154,1 %

Stor procentuell ökning i antal köp

Plåtgrossistens annonsering har genererat 154,1 % fler köp under den tid Qase har hanterat deras betalda sökannonsering. Detta har möjliggjorts genom en tydlig strategi som i slutändan ger relevanta annonser riktade mot rätt målgrupp.

Snittvärde per köpProcentuell ökning

KPI ökning

+ 52,4 %

Rätt målgrupp adderar värde

Genom att hitta rätt målgrupp har vi hjälpt Plåtgrossisten öka snittvärdet per köp med 52,4 % för den betalda sökannonseringen. Användare har alltså inte bara valt att handla oftare, de har även valt att handla för en större summa.

Relationer är allt för oss på Qase, så varför inte starta en nu? Låt oss hjälpa dig med marknadsarbetet.