Radioreklam

Annonsering i radio är populärt, faktum är att de svenska investeringarna i kommersiell radio har mer än fördubblats sedan 2014. Radioreklam ger dig möjligheten att skapa bred varumärkeskännedom eller att uppmärksamma aktuella kampanjer. Inget annat mediaslag har en större ökning förutom digitala medier.

Varför radioreklam?

Varför radioreklam?

Vi som arbetar med annonsering i radio säger att lyssna är det nya läsa. Ser du dig omkring i vardagen så får du det snabbt bekräftat. Audiell konsumtion har aldrig varit större. Med radioreklam har du möjlighet att nå både specifika eller breda målgrupper tack vare vårt radionätverk av både radiostationer och poddar.

Annonsera i Mix Megapol & NRJ

Vi har förmånen att företräda Sveriges två största radionätverk, Mix Megapol och NRJ, som tillsammans med övriga varumärken (Rockklassiker, Vinyl, Svensk Pop och Lugna klassiker) är marknadsledande.

Annonsera i radio

Audiell konsumtion har aldrig varit större, vart du än vänder blicken ser du människor som konsumerar ljud. Där du tidigare såg människor med en tidning i handen ser du i dag människor med hörlurar.

Radio, det “nya” mediet

Vi som arbetar med annonsering i radio säger att lyssna är det nya läsa. Ser du dig omkring i vardagen så får du det snabbt bekräftat. Audiell konsumtion har aldrig varit större, vart du än vänder blicken ser du människor som konsumerar ljud. Där du tidigare såg människor med en tidning i handen ser du i dag människor med hörlurar.

Effekten för marknaden

Det är såklart inte bara radiolyssnandet som ökar utan poddmonstret tillsammans med möjligheter som exempelvis Spotify och Storytel är tillsammans med radio faktorer som bidrar till att ljudmedia är vad svenskar idag konsumerar mest av allt. Den genomsnittliga svensken konsumerar mer än 2h ljudmedia/dag.

Radio penetrerar bruset

Vi på Qase försöker hela tiden analysera alla medier i syfte att kunna rekommendera den perfekta mixen för våra kunders marknadsarbete. Baserat på kontaktkostnaden och radions räckvidd rekommenderar vi starkt våra kunder att arbeta med annonsering i radio.

Sveriges två största radionätverk

Vi är stolta över vårt samarbetsavtal med Bauer Media Group som är störst på ljud i Sverige. Vi har förmånen att företräda Sveriges två största radionätverk, -Mix Megapol och NRJ, som tillsammans med övriga varumärken (Rockklassiker, Vinyl, Svensk Pop och Lugna klassiker) är marknadsledande.

Utöver det klassiska FM-lyssnandet så finns Bauer Medias digitala plattform RadioPlay som samlar alla radiostationer och en mängd stora poddar via RadioPlay App och på radioplay.se.

Vårt uppdrag är att representera Bauer Media Groups hela produkt mot aktörer i region Uppland. Sitter du i en annan del av landet så ser vi självklart till att du får en bra kontaktperson på din hemmaplan.

Vanliga frågor om radioreklam

Vad kostar radioreklam?

Radioreklam är kostnadseffektivt. Av traditionella medier är det radioreklam som har den lägsta kontaktkostnaden. Faktorer som påverkar din investering är reklambudskapets längd, sändningstider och givetvis den volym du köper. Kontakta oss gärna så diskuterar vi hur radion bäst kan hjälp just ditt företag!

Var spelas min radioreklam upp?

Vi samarbetar med Bauer Media som är störst på ljud i Sverige. I vårt distributionspaket ligger bland annat Sveriges två största kommersiella radiostationer; Mix Megapol och NRJ, men även massor av andra format som svenskarna älskar. Förutom klassiska radiostationer som Rockklassiker, Vinyl, Retro m f l så samlar vi flera av Sveriges största poddar i vår ljudstreamingtjänst Pod-play. Med audiell annonsering hos når du hela engagerade lyssnare på nya tider, nya platser och i spännande sammanhang. Givetvis styr vi din kommunikation geografiskt till de platser är just din målgrupp finns.

Vad kan jag förvänta mig av annonsering i radio?

Audiell annonsering med Qase innebär stor räckvidd. Vi är mästare på broadcast-marknadsföring och oavsett vad du vill förmedla till din målgrupp, och oavsett vem din målgrupp är, så vågar vi påstå att vi har ett alternativ som kommer passa!

Arbetar ni även med produktion av radioreklam?

Vi hjälper till med hela leveransen, tillsammans med en kreativt ansvarig ljudproducent ser vi till att ditt reklambudskap blir rätt.

Jag har redan inspelad radioreklam, kan Qase hjälpa mig med mediaköp?

Absolut. Många av våra kunder har redan ljud på plats. Då kan vi vara snabb ut med ljudet ”på luften”. Det händer även att man har ett färdigt ljud för radio men som behöver justeras för att passa till rätt format och kanal, vi kan då självklart hjälpa dig få till ett perfekt ljudklipp eller justera budskapet i befintligt radioreklam.

Fler frågor? Kontakta oss

Vill du annonsera i radio? Hör av dig till oss med dina ideer och målsättningar så guidar vi dig till rätt strategi och kanalval för just ditt erbjudande.

Läs också om:

Ljudproduktion

Ljudproduktion

Det har blivit självklart att företag sätter en strategi för hur de låter. Precis som att ni har en plan för er visuella kommunikation så bör ni överväga en idé för hur ni ska höras.

Qase uppdrag

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag inom digital marknadsföring är att synliggöra våra kunder mot noga utvalda målgrupper för att stärka varumärket och öka lönsamheten. Vi tvingar oss att göra det lilla extra som våra kunder förtjänar!