Reklambilder och foto

Reklambilder & Foto i Gävle

Vi fotar, redigerar och färdigställer allt ni behöver till er kommunikation oavsett format och syfte. Alla behöver reklambilder eller foto till en mängd olika sammanhang och vi är specialister på att skapa bilder som berättar en story om ditt varumärke som framkallar känslor.

Vi har en film- och fotostudio

Vi har egen film- och fotostudio vid vårt kontor i Uppsala. Här har vi samlat all kompetens och teknik som behövs för att leverera material till våra samarbeten. En stor del av fotograferingen sker även ute hos kunder och/eller på locations, då packar vi med den utrustning som krävs och kommer till er.

Foto är en självklar del av hela vårt erbjudande och kopplas i regel alltid in någonstans i processen med våra kunders marknadsarbete.

Reklambilder för olika plattformar och syften

En bild kan tas på många olika sätt beroende på syfte, målgrupp och plattform! Vi fotar allt från porträtt på medarbetare till produkt- och miljöfoto. Vi färglägger, frilägger, retuscherar och anpassar våra kunders foto för specifika ändamål. Allt från annonskampanjer till hemsida och tryck.

Bilderna används sedan på hemsidor, i sociala medier för kampanjer eller organiska flöden, inom displayannonsering, i tryckt media eller för pressmeddelanden med mera. Vi anpassar oss efter era önskemål och har lång erfarenhet av enklare fotograferingar till stora produktioner.

Fotografering av bilder som skapar känslor

När vi tar bilder för reklam, hemsidor, tryck eller annan kommunikation börjar vi alltid med att undersöka vilka känslor och vilket budskap ni önskar förmedla. Vi ser alltid på bilderna genom publikens ögon och strävar efter att skapa visuella uttryck som framhäver dina produkter eller tjänster på bästa möjliga sätt.

När vi tar oss an ett projekt vägleder vi dig från start till mål. Vi kan hjälpa dig med allt från idéer, koncept, art direction, själva fotograferingen, ljussättning och även efterproduktion och publicering. Vi kan även hjälpa dig hitta modeller som passar ditt varumärke.

Fotoprocessen – Hur tar vi bilder?

Förproduktion

1. Idéstadie

Brainstorming. Även fast vi skjuter brett ser vi till att bilderna går i linje med er tilltänkta målgrupp, format och typ av produkt.

2. Konceptutveckling

Vi utgår alltid från ett koncepttänk – detta för att vi lättare ska kunna skala upp det arbete vi gör med dig. Vi tror ju på långsiktiga relationer.

3. Manus eller Moodboard

Detta bestämmer vilka typ av bilder, vinklar etc. som filmen ska bestå utav.

4. Modeller

Här söker vi efter modeller om projektet kräver detta. Beroende av budget och typ av insats som krävs kan vi ibland dra i våra egna kontakter eller låta er stå för det.

5. Location

Vi letar fram ett bra ställe att fota på som går hand i hand med idé och koncept. När på dygnet vi fotograferar sätter även tonaliteten i bilderna. Vi har även en egen fullt utrustad studio.

Produktion

1. Skapa set

Med hjälp av rekvisita och ljusutrustning får vi till rätt känsla i bilderna. Vi hittar rätt vinklar och riggar all nödvändig utrustning.

2. Klick – klick – klick

Efter genomgång med de inblandade sätter vi igång. Vi fotograferar och samlar på oss allt nödvändigt material som sedan förs vidare till efterproduktion. Här förhåller vi oss nitiskt till manus och tidsschema.

Postproduktion

1. Raw cut

För att effektivisera processen gör vi en hastig redigering av bilderna för att snabbt kunna ge er en uppfattning om slutresultatet.

2. Feedbackvända (1)

Ni får tycka till om den första versionen som ger er en förståelse för den känsla vi eftersträvar med bilderna.

3. Justeringar

Vi justerar bilderna enligt överenskommelse med er. Efter detta stadie påbörjas detaljarbetet.

4. Grafiskt material

Bilderna ska följa er grafiska manér. Vi placerar er logotyp, textbudskap eller effekter i enlighet med bildernas syfte och tilltänkta plattform.

5. Feedbackvända (2)

Ni får tycka till om den andra versionen som till skillnad från Feedback 1 innehåller ändringar på detaljnivå.

6. Små justeringar

Vi ser till era önskemål och ändrar enligt överenskommelse. Här handlar det om små justeringar.

7. Lansering

Nu sker slutgiltig exportering för de medier och format som önskas. Vi skickar bilderna till er i högupplösta format via länk.

Behöver du hjälp med foto i Gävle? Hör av dig så bokar vi in en plåtning så snart som möjligt!

Våra områden inom produktion