Filmproduktion

Filmproduktion

Oavsett syfte med din kommunikation finns anledning att utvärdera om rörligt ska vara en del i mixen. Det spelar ingen roll vad, vart, när eller till vem det ska kommuniceras, -film med fängslande storytelling är alltid ett alternativ att överväga.

Lång erfarenhet av att producera effektiv reklam och videomaterial

För att fånga uppmärksamhet och skapa förståelse och ”liking” för din kommunikation behöver du träffa mottagarens känslocentrum. Med en genomarbetad idé presenterad för flera sinnen stärker du chansen att träffa rätt och därmed vinna mottagarens uppmärksamhet. Det är precis där film med skicklig storytelling kan vara den utmärkta budbäraren.

Vi har vårt eget produktionsbolag in-house och vi har sedan starten tänjt kreativa gränser genom att förvandla bra idéer till starka filmer. Vi kan rörligt och med stark förankring i avancerad produktion letar vi ständigt efter nya, innovativa vägar för att bära våra kunders kommunikation genom bruset.

Vi producerar för alla plattformar

Vi producerar film för alla plattformar och ändamål. Det gäller allt från reklamfilm till interna presentationsfilmer eller TV-reklam. Vi tar hand om konceptutveckling, syfte, målsättningar, manus, casting samt genomförande och leverans

Eftersom film ofta är en del av en helhet i samarbetet med våra kunder färdigställer vi filmerna för alla plattformar där de ska visas, utan att våra kunder behöver vara mellanhand och förmedla de olika format där filmerna ska kommuniceras.

Vi arbetar med allt inom rörlig media. Förutom eget filmat material arbetar vi med motion design och animationer i de fall där vi kommit överens att det passar bäst.

Casefilm

Använd video för att visa hur dina produkter och tjänster ska användas av dina kunder. Vi kan även filma event eller speciella tillställningar.

Reklamfilm

Rörlig reklam som exponeras mot en specifik målgrupp eller en bred massa beroende på målsättning och strategi.

Produktfilm

Presentera dina produkter på ett snyggt sätt med rörlig video. Produktfilmer lämpar sig på hemsidor eller i sociala medier och övertygar dina kunder.

Video för hemsida

Skapa känslor och förväntningar med rörlig video på din hemsida. Vi producerar videomaterial för hemsidor som skapar rätt känsla hos konsumenten.

TV-reklam

Från idé till koncept, produktion och mediaköp. Vi har ett stort nätverk av TV- och playkanaler som är redo för ditt budskap.

Penetrera bruset genom micro video content

Avantgarde videos som ökar er synlighet. Dagens användare i digitala kanaler konsumerar information på ett nytt sätt, -snabbt! För att möta det nya beteendet skapar vi korta, visuellt tilltalande reklamfilmer som ”strösslas” över lång tid för att fånga din kunds uppmärksamhet.

Genom att löpande släppa nya korta versioner som visas på flera plattformar bryter vi bruset. Budskapet kan vara detsamma men vi byter med jämna mellanrum ut det sammanhang där de presenteras.

Ofta kan vi fånga allt material vi behöver, för en lång period, under en eller ett par inspelningsdagar. Redigering och löpande uppdateringar av materialet sköter vi sedan på plats i vår studio. Micro Video Content är effektivt, se till att det blir en del av er framtida strategi.

När vi tänker på, och pratar om film, så får vi inte heller glömma ljudet. Vi har eget produktionsbolag även för ljudproduktion och tar alltid utgångspunkt i att alla produktioner ska vara starkt audiellt förankrade. Vi vill kunna lyfta ut ljudet från en filmproduktion och det ska i praktiken kunna bära kommunikationen på egen hand.

Filmprocessen – Hur går det till?

Förproduktion

1. Idéstadie

Brainstorming. Även fast vi skjuter brett ser vi till att de går i linje med er tilltänkta målgrupp, format och typ av produkt.

2. Konceptutveckling

Vi utgår alltid från ett koncepttänk – detta för att vi lättare ska kunna skala upp det arbete vi gör med dig. Vi tror ju på långsiktiga relationer.

3. Manus

Detta bestämmer vilka typ av klipp, tempo, vinklar etc. som filmen ska bestå utav.

4. Statister

Här söker vi efter statister/skådespelare, beroende av budget och typ av insats som krävs kan vi ibland dra i våra egna kontakter eller låta er stå för det.

5. Location

Vi letar fram ett bra ställe att filma på som går hand i hand med idé och koncept. När på dygnet vi filmar sätter även tonaliteten i filmen.

6. Provinspelning

När föregående insatser är på sin plats återstår provfilmning. Här testar vi ljussättning, codecs i kamera, objektiv m.m.

Produktion

1. Skapa set

Med hjälp av rekvisita, ljud- och ljusutrustning får vi till rätt känsla i både ljud och bild.

2. Showtime

Efter genomgång med de inblandade sätter vi igång. Vi filmar och samlar på oss stoff till efterproduktion. Här förhåller vi oss nitiskt till manus och tidsschema.

Postproduktion

1. Raw cut

För att effektivisera processen klipper vi ihop en version som innehåller filmens huvuddrag, dvs ej på detaljnivå.

2. Feedbackvända (1)

Ni får tycka till om den första versionen som endast innehåller grundpelarna i filmen.

3. Justeringar

Vi justerar filmen enligt överenskommelse med er. Efter detta stadie påbörjas detaljarbetet.

4. Audio mix

Vi vill att varje film vi gör ska framkalla en särskild typ av känsla, de få saker som kan mäta sig den effekt som en bra ljudbild har.

5. Grafiskt material

Filmen ska följa er grafiska manér. Vi placerar er logotyp, textbudskap, intron och outron i enlighet med det.

6. Grade

Redigerar färger i klippen så att de dels matchar varandra men även passar filmens budskap.

7. Feedbackvända (2)

Ni får tycka till om den andra versionen som till skillnad från Feedback 1 innehåller ändringar på detaljnivå.

8. Små justeringar

Vi ser till era önskemål och ändrar enligt överenskommelse. Här handlar det om små justeringar.

9. Lansering

Nu sker konvertering för TV eller andra medier och format. Vi skickar filmen till er i högupplöst format via länk.

Redo att komma igång med er filmproduktion? Kontakta oss så sätter vi ihop en riktigt bra plan!